93 335 26 62 MOODLE Moddle
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Projecte educatiu menjador

INTRODUCCIÓ

Atenent les noves necessitats de la societat actual, pretenem integrar família i escola, donant un servei de menjador i de temps de lleure on el/la nen/a, no només mengi o jugui, sinó que a més adopti unes conductes positives de salut, adquireixi uns hàbits dietètics, higiènics i alimentaris adequats a la seva edat i a més aprengui a conviure i comunicar-se amb els seus companys, mestres i monitors, sempre des del punt de vista del respecte tant a les persones com a l’entorn.

El projecte educatiu de la franja horària del migdia, inclou totes les tasques i activitats que es realitzen des del moment que el nen surt de classe cap a la 13h. del migdia fins que hi torna a entrar cap a les 15 hores.

 

OBJECTIUS

menjadorEls trets més significatius d’aquest projecte són els següents:

Educació per la Salut. És un procés de formació i de responsabilització de l’individu perquè adopti, un estil de vida el més sa possible i unes conductes positives de salut. Per això, és primordial que al menjador, hi siguin presents tant els objectius específics com els objectius bàsics de l’escola. Pel que hi ha una relació constant entre el menjador i l’aula.

Nutrició. Fem èmfasi en una dieta equilibrada a l’hora d’elaborar els menús, acostumant al nen a adaptar-s’hi, i adquirir uns hàbits dietètics, higiènics i alimentaris adequats a la seva edat.

Hàbits. L’ensenyament dels hàbits que cal treballar al menjador insisteix no només en les normes bàsiques i correctes a taula, sinó a més en els hàbits higiènics, de convivència i bona relació, comunicació, autonomia, disciplina, respecte als companys i mestres o monitors, bon comportament, etc...

Per tot això promovem un treball ben coordinat entre el personal encarregat d’estar pels nens durant les hores del migdia i el personal docent propi de l’escola.

 

CONTINGUTS EDUCATIUS

Quan parlem de continguts educatius, pretenem incloure les accions directes que apliquem en la franja horària del migdia, revaloritzant el potencial educatiu d’aquestes.


Del temps lliure:
En les estones de tems lliure l’objectiu educatiu està dirigit al desenvolupament de la personalitat, quant a l’adquisició de canals comunicatius i de relació entre iguals i persones que envolten l’infant.

Així els objectius generals del temps de lleure són:

  • Afavorir la creativitat i imaginació a partir de jocs esportius i tradicionals, la lectura, activitats lúdiques o expressives.
  • Afavorir la convivència amb les companys: respectar el torn de paraula, conèixer i respectar les regles del joc, utilitzar el diàleg davant un desacord.
  • Fomentar el respecte: als companys, als mestre i monitors. al material que s’utilitza en les diverses activitats i a l’entorn.


Al menjador:
Si volem reforçar, en l’àmbit del menjador, el que la família ha començat a casa, el contingut propi per treballar en aquests moments serà el relacionat amb l’adquisició dels hàbits alimentaris i nutricionals.

Per això ens plantegem una sèrie d’objectius generals en l’educació dels hàbits al menjador:

  • Menjar de tot. Menjar tot el que ens posen el plat cada dia, com a mitjà per a realitzar una dieta variada i equilibrada.
  • Mantenir un comportament correcte a taula: des d’utilitzar els coberts correctament fins a no parlar amb la boca plena.
  • Respectar unes normes de neteja i higiene entorn el menjar: rentar-se les mans abans de dinar, rentar la fruita, etc...

 

TOP